keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Päivän saldo

Päivän saldo siis töitten suhteen, ei puhuta rahasta tällä kertaa! Ulkona olis niin paljon hommia, ettei niitä varmaan ehtisi tehdä sittenkään vaikkei oliskaan pikku neitiä vaatimassa suurinta osaa ajasta.

Sain imuroitua auton, kun herra kävi hakemassa vähän ämpäreillä multaa ja yksi niistä tietenkin kaatu takakonttiin. Imuroin sitten samalla koko auton kun vauhtiin pääsin.

Istutin taas muutaman samettiruusun. Löysin tuolta piharakennuksen takaa kaksi vihreää ruukkua ja kulahtaneen punaisen emalikattilan.


Emalikattilasta tuli oikeestaan aika söpö :) Toimii ihan hyvin kukkaruukkuna, varsinkin kun pohja oli niin ruostunut, että sinne oli puhjennut reikä. Ei sitten jää ylimääräiset vedet sinne lillumaan. Tosin mun kastelutahdilla (-tahdittomuudella pikemminkin) se varmaan kuolee kuivuuteen jossain vaiheessa. Siittä tulikin mieleen, että pitääkin muistaa ostaa ulkokastelukannu!

Löysin myös valkoisen muovi amppelin ja laitoin sinne viimesen muratin ja pari samettiruusua. Ei ehkä ihan perinteisiä amppelikukkia nää samettiruusut, mutta mitäs sen väliä.


Salavaprojekti on myös edennyt yli puolenvälin, tänään sain taas yhden leikattua. En tiedä sitten onko niiden saksimisesta kuinka paljon apua, aika rumilta ne näyttävät silti. Toivottavasti lehdet tekee niistä nätimpiä. Tuli meinaan siinä tänään mieleen, että kiva jos niistä ei tulekaan hyviä ja päätän vetästä ne kokonaan maantasalle. Aika monta tuntia työtä menis hukkaan...

Olen myös heitellyt ison kasan klapeja liiteriin, talvella saa sitten lämmittää leivinuunia joka päivä. Klapihommaa piisaa vielä kyllä monelle päivälle, ei se liiteri ole vielä edes puolillaan. Niin ja täytyyhän ne eka pätkiäkin, mutta onneksi on kunnon klapikone, ei tarvi kirvestä heilutella!

Tästä tulee nyt oikea megasuperkokonen jättipostaus, sekavakin vielä. Varmaan jonkin asteinen happimyrkytys mulla :D Koittakaapi kestää...

Siellä täällä nurmikkoa kasvaa valko- ja keltavuokkoja!  Enpä taida niistä mainita herralle, kun muuten ne olis ens sunnuntaina katkipoikki ja vaasissa. Saa lähteä pikkuneidin kanssa etsimään sinivuokkoja jostain mielummin.
Ensimmäiset vuorenkilvetkin jo kukkivat! En oikein osaa päättää, onko noi nyt sit hyvän näköisiä vai vähän outoja. Kivan värisiä ainakin. Jostain luin, että tälläsen punatiilisen ok-talon pihaan pitäis istuttaa paljon oranssi/keltasävyisiä kukkia ja välttää tuijien ja muiden vihreiden määrää. Oranssi tuo raikautta, kun taas tumma vihreä lisää synkkyyttä.

En vaan mitenkään osaa ajatella tätä synkkänä paikkana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja muut jutut