torstai 10. toukokuuta 2012

Tee se itse - marjapensastuet

Taas vaihteeksi täytyy kauhistella hintoja! Mm. Honkkarissa maksaa viisi perennatukea 40€. Meillä näkyy tuolla olevan melken kolmekymmentä marjapensasta, eli hintaa tulisi 240€. Aika suolaista! Marssittiin sitten taas tuonne sahalle ja haettiin jämäripoja.

Yksi pensastuki jo valmistuikin, tässä siittä kuva:


Kuvasin myös viereisen pensaan ilman tukea. Aika maatamyöden kasvaa! Varmaan pitäisi myös leikata, mutta siihen en ole vielä paljon perehtynyt.


Jos toi ripa olisi ollut kyllästettyä puuta, niin tuet kestäisivät huomattavasti kauemmin. Kyllästetty puu on vaan aika kallista ja siinä on myrkkyjä joista luonto ei tykkää. Teen mielummin muutaman vuoden välein uudet tavallisesta puusta.

Juuri kun eilen pääsin sanomaan, että ei tarvitse kirvestä heilutella klapien teossa, kun on klapikone, niin heti pääsin näitten teossa käyttämään kirvestä. Naputtelin noi maahan työnnettävät päät terävämmiksi. Silti rautakanki on hyvä olla apuna asennusvaiheessa. Vielä kun olisi kunnon leka, millä hakata ne kunnolla maahan, mutta kyllä tavallisella vasarallakin ne sai ihan tukeviksi.
Loppukevennys:

Yksinäinen pieni orvokki kasvaa entisen kasvihuoneen kohdalla. Siinä on siis enään perustukset jäljellä. Mietin josko sen siirtäis jonnekin vähän parempaan paikkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja muut jutut