torstai 29. maaliskuuta 2012

Eilen leikin täydellistä vaimoa

En tiä mikä muhun eilen iski, kun ensin leivoin koko päivän ja sit siivosin koko illan! Ei edes tänne ehtinyt raportoimaan, mutta nyt sekin pitää korjata :)

Ensiksi tein tommosia sydänleivoksia. Tavallinen kääretorttupohja (tein tällä kertaa ohrakkaasta) leikataan keskeltä kahtia ja toiselle puolelle levitetään täyte. Mulla se oli rahkaa, kuningatar pilttiä ja sokeria. Toinen puoli kipataan päälle ja siistitään reunat. Leikataan halutun kokosiks leivoksiksi. Marsipaanista kaulitaan ohkonen levy joka taiteillaan siihen päälle kuorrutukseks. Ite en ole ikinä ennen tehny marsipaanista mitään, joten oli hieman opettelemista. Koristeeks voi laittaa mitä vaan, mä asettelin noita pikkukuulia (mitä onkaan oikeelta nimeltään) sydämeksi.

Sit pyöräytin feta-aurinkokuivattu tomaatti leivän. Tuli ehkä vähän liian suolasta, kun en tajunnu et fetassa ja noissa tomaateissa itessään oli suolaa ja vielä kun käytin öljynä sen tomaattiöljyn, niin ei ehkä olis tarvinnu lisätä ollenkaan suolaa. Tähän siis tarvitaan vettä, hiivaa, sokeria (hiivan toiminnan takia), vehnäjauhoja, öljyä, fetajuustoo ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Helppoo ja hyvää!

Sillä välin kun fetaleipä kohosi, tein pikkuneidille suolatonta leipää/rieskaa. En oikein tiedä miks sitä pitäis kutsua. Siihen tulee vehnäjauhoja, ruisjauhoja, vettä ja öljyä. Taputellaan tollasiks lätyiks ja paistetaan n.15min. Jos laittais suolaa, niin sitä vois syödä itekin :)


Ruokaakin piti vähän laittaa ja eilen se oli täytettyjä herkkusieniä ja kanasoosia. Noi herkkusienet on oikein niin herkkuherkkua että täytyy jakaa teillekin.


Eka putsataan ja otetaan jalat pois. Mustapekka tuorejuustoo tilalle ja puolikas pekonin siivu päälle. Uuniin ja se on siinä! Niin helppoo, että jopa mun mies osaa tehä ;)

Köyhän naisen kattausEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja muut jutut