torstai 15. maaliskuuta 2012

Suunnittelua

Kun tein tuota kuvauskierrosta viimeks, niin löysin muutaman ongelman. Miten ihmeessä rännit pestään? Tai tiiliseinä? Lipputangon mä ehkä saan puhdistettua ja maalattua uusiksi, tosin senkin kaataminen taitaa olla jonkinnäkönen operaatio itsessään.
 Jotenkin mun katse hakeutuu aina niihin paikkoihin mitkä vaatii laittoa ja sit pähkäilen yötämyöten jotain rännejä! :D Mutta onhan noi ny järkyttävän näköset!


Eikös niin, että lippu ei saa salossa ollessaan osua minnekään? Pääsen siis kiipeilemään sahan kanssa noihin mäntyihin ja katkasemaan noita oksia, että saadaan juhannuksena nostaa lippu! Vois ehkä olla viisasta käydä kiipeilemässä nyt kun on vielä lunta, koska jos tipahdan niin vähän pehmentäis....Tienvarressa kasvaa näköesteenä pitkä rivi vähän pajun näkösiä puskia. Ne on kuulemma nimeltään Terijoen salavia. Lumi on runnonut niitä aika ruman näkösiks nyt muutamana viime talvena, kun se on oikein paakkuuntunut oksien päälle. Jäniksillä on ollu oikein herkkuruokaa, kun ne on mutustellut siellä alaoksia!


Tässä kuva siitä rummimmasta yksilöstä. Sitä kävi tuhoomassa vielä sähkölinjojenraivaaja. Se sahas oksia jotka ei ees yltäny sinne linjalle vielä!

Salavia voi leikata ja samalla muotoilla. Hieman korjata niiden luonnollisen pyöreää muotoa. Leikkaaminen ei vaan oo ihan niin yksinkertasta, että tosta poikki ja se on siinä. Oksa kuuluu leikata heti silmun jälkeen, jolloin se jatkaa kasvuaan siittä silmusta. Jos se silmu kasvaa alas päin, niin sit se oksakin kasvaa jatkossa alas. Täytyy siis katkasta sellaisen silmun jälkeen, joka on kasvamassa ylös! Tän opin juuri äsken kun soitin äitelleni, ei mulla itelläni mitään tietoo ole. Kuulemma paras leikkausaika on nyt keväällä. Saan siis hommia jo ennen lumien sulamista, jee! Sunnuntain markettireissun kauppalistaan siis kirjotetaan oksasakset ja toivottavasti maanantaina pääsen toteuttamaan tätä silmujen tutkimista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja muut jutut