perjantai 30. maaliskuuta 2012

Uudenlaista shoppailua

Sain aamulla päähänpiston, että nyt lähdetään Plantageniin! Se oli ainoo puutarhakauppa minkä sillon keksin :) Luin  meinaan eilen illalla jostain lehdestä, että joittenkin esikasvatettavien kasvien siemenet pitäis laittaa jo nyt multaan muhimaan!

 Kun mää sit pääsin sinne siemenhyllylle, tuntu niinkun olisin joutunu piilokameraan ja jokku hekottelis mulle vähän matkan päässä kun raavin päätäni, ähisin ja puhisin. Siis porkkana, mää haluun porkkanoita, miks näitä on kahessakymmenessä erilaisessa pussissa? Ahaaaa, nää on eri lajeja, onks porkkanoita muka eri lajeja? Ostin sit niitä, jokka näytti tavallisimmilta :D


Syötävien kasvien siemenistä ostin myös kerä- ja jäävuorisalaattia, keltasia ja punasia tomaatteja, tilliä, basilikaa, persiljaa ja mansikoita. Siis mansikan siemeniä! Äite naureskeli, et päätit sit alottaa vähän vaikeemmasta :D no niin kai sit, mutta mikä olis parempaa kun oman maan mansikat?

Koristekukkien siemeniä tarttui mukaan seuraavanlaisia: Kesäkukkaseos, tuoksuherne ja kaks pussia köynnöskrassia. 5 liljan sipulia myös. Toi kuvassa näkyvä satsi makso yli 60€! Mää kun ajattelin päästä halvalla ja kasvattaa siemenistä asti itte, kun taimet ne vasta kalliita onki! Ehkä tää tulee siis edullisemmaks, mutta ei todellakaan halvaks!

Asiasta toiseen... Miten opettaa lapselle ettei seiniin saa piirtää, jos ite tekee eka niin? Empä tiedä vielä, mutta jossain vaiheessa se tulee eteen. Sain eilen päähäni piirtää parit muumit pikkuneidin vaatekaapin oviin. Jos ei heti aukee, että mitä se kuva esittää, niin siinä Muumipeikko tanssii Niiskuneidin kanssa. Onneks kaikki kaappien ovet on menossa vaihtoon, ennenkun pikkuneiti kasvaa muumi-iästä pois :)  Paitsi voiko siittä ikinä kasvaa pois?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut, ruusut ja muut jutut